Lütfen web tarayıcınızın Javascript desteğini aktif ediniz!

Web sitenizi uçuracak 10 seo ipucu

Seo, sitenizin arama motorlarında daha yukarı sıralarda çıkmasını amaçlayan bir takım geliştirmelerdir. Bu amaç için kullanılan pek çok yol vardır. Bu çeşitli yollarla sitenizi daha üst sıralara taşıyabilirsiniz ve bu sayede daha çok tıklanmasını sağlayabilirsiniz.
Web sitenizi uçuracak 10 seo ipucu

Seo, sitenizin arama motorlarında daha yukarı sıralarda çıkmasını amaçlayan bir takım geliştirmelerdir. Bu amaç için kullanılan pek çok yol vardır. Bu çeşitli yollarla sitenizi daha üst sıralara taşıyabilirsiniz ve bu sayede daha çok tıklanmasını sağlayabilirsiniz. Böylece de reklamlarınız daha çok kişiye ulaşır ve sitenizden kazandığınız para artar. Eğer ürün satıyorsanız, daha fazla insan bu siteye girdiği için ürünün satın alınma oranları artar. Şimdi sitenizi nasıl üst sıralara taşıyabileceğinizden bahsedelim. İşte bazı seo ipuçları;

1.Kaliteli İçerikler
İlk odaklanmanız gereken şey sitenizdeki içeriklerin yeterince iyi olup olmadığıdır. Burada iyiden kasıt sitenize arama yoluyla ulaşanları tatmin edip edemeyeceğidir. Örneğin nakliye işi yapıyorsanız ve firmanız için bir site açacaksanız, bu sitede yaptığınız iş, firmanız hakkında bilgi, iletişim gibi temel bilgiler tüm detayıyla anlatılmalıdır. Aksi takdirde ziyaretçiler tatmin olmadan siteden ayrılacaktır. Arama motorları bu durumu takip eder (ziyaret süresi vb.) ve bu durum sitenizin sırasını etkiler.

2.Anahtar Kelime
Anahtar kelimeler seo işinde çok önemlidir. Çünkü aramalarda bu kelimelere öncelik verilir. Ancak siz sayfanızı anahtar kelimelerle doldurup, okuyucuya faydası olmayan yazılar oluşturursanız yine ziyaret oranlarınız düşecektir. Anahtar kelimeler normal bir sıklıkta kullanılmalıdır.

3.Kalın veya italik
Anahtar kelimeniz kalın veya italikse, Google bu kelimeler anahtar kelime muamelesi yapar ve aramalarda bu kelimeleri ön sıraya alır.

4.Linkler
Siteniz içinde doğal linkler kullanın. Kendi sitenizdeki bir yazıyı diğer yazılara bağlayın, tabi konular bağlantılıysa. Bu şekilde sitenizin konusu Google tarafından daha anlaşılır olacaktır, çünkü Google linkler üzerinden çalışır.

5.Sandbox
Google sandbox, siteniz için birtakım anahtar kelimeler öneren bir hizmettir. Bu önerileri dikkate alarak yeni içerikler kullanabildiğiniz gibi bu anahtar kelimeleri de kullanabilirsiniz. Bu şekilde sitenizi daha çok ziyaret edilecek şekilde geliştirebilirsiniz.

6.Kurallara Uyun
Google webmaster kurallarını öğrenin ve uygulayın. Google’ın yasakladığı şeyleri yapmak siteniz için iyi sonuçlar doğurmayacaktır.

7.Link Paylaşımı
Diğer sitelere link vermeye çalışın. Linkinizin diğer sitelerde görünmesini Google dikkate alır ve bu sizin sıranızı hızla yükseltebilir. Bunun için bazı forumları ve blogları ziyaret edebilirsiniz.

8.Reklam Verebilirsiniz
Eğer para harcamaya hazırsanız bazı sitelere sitenizin reklamını verebilirsiniz. İçeriklerin paralel olması daha iyi sonuçlar doğuracaktır. Çünkü o içerikle ilgilenen okuyucunun sizin içeriğinizle de ilgilenmesi olasıdır.

9.İstatistikler
Sitenizin trafiğini sürekli inceleyin ve değişimlere göre hareket edin.

10.Flash’a dikkat
Arama motorları flash dosyaları okuyamadığı için flash çerçeveler kullanmaktan çekinmelisiniz.

Bu ipuçları sitenizi geliştirmekte size yardımcı olabilir. Daha fazla bilgi edinme istiyor ve bu konuda eğitim görmek istiyorsanız; Ankara SEO Kursu bu konuda oldukça başarılı eğitimler vermektedir.

 

SON BLOGLAR