Lütfen web tarayıcınızın Javascript desteğini aktif ediniz!

Facebook sayfa tasarımını değiştirdi

Facebook işletmelerin ve topluluk yönetimlerinin kullanımına sunduğu sayfa tasarımını yaklaşık 3 ay önce değiştireceğini bunu test ettiğini duyurmuştu. 4 Ağustos 2016 itibari ile facebook sayfa tasarımını değiştirerek yeni tasarıma geçti.
Facebook sayfa tasarımını değiştirdi

Kullanıcıların görüş ve önerilerini dikkate alan sosyal medya platformlarının başında gelen Facebook, 4 Ağustos 2016 itibari ile daha önce test aşamasında olduğunu duyurduğu sayfa tasarımını güncelledi. Yeni tasarım adı altında daha önce bazı sosyal medya araçlarında tasarım yayınlanmıştı. Fakat facebook 4 Ağustos 2016'da tamamen yepyeni bir sayfa tasarımı ile kullanıcılarını karşıladı.

Neler değişti?
Öncelikle kapak fotoğrafının tamamen gün yüzüne çıktığını söyleyebiliriz. Önceki tasarımda kapak fotoğrafının üstünde logo ve topluluk ismi ve adresi yazmasının yanında kapak fotosu altından siyahtan beyaza doğru ilerleyen bir lens vardı. Facebook bu tasarımı tamamen iptal ederek kapak fotoğrafını net bir şekilde ortaya koymuş. Topluluk logosu ise sol üst tarafa olması gereken yere getirilmiş. Ayrıca topluluk logosunun altında ismi ve adresi yer alıyor. Bunun altında ise sayfa linklerine yer verilmiş. Daha önce sol tarafta olan, Değerlendirmeler, Notlar, Fotoğraflar, Videolar vb, araçlar yeni tasarımda sayfanın sağ tarafına alınmış. 

Facebook'un tasarım mühendisleri radikal değişiklikler yapsa da kullanıcıyının eski alışkanlıklarını da göz önünde bulundurmuş

Facebook ve seo ilişkisi
Yeni tasarımda topluluk yöneticilileri facebook'u daha aktif kullanacağa benziyor. Bu da web sitelerine seo açısından destek sağlayacaktır. Sosyal medyada özellikle de facebookta görünme oranının ve paylaştığınız web sitesi linki ne kadar çok ilgi çeker ve tık alırsa web sitenize google'nin tam istediği organik ziyaretçileri çekebilirsiniz. Seo Kursu Ankara programımızda da anlattığımız gibi, insanları yanıltıcı ya da aldatıcı bilgi vermek sitenize hit çekse bile o gelen kişi web sitenizden hemen çıkacağı için Google sizin sitenizi çöp olarak algılayabilir. Bu sebeple facebook'ta ve diğer sosyal medya araçlarında ne paylaşıldığına dikkat edilmesi gerekiyor. 

facebook 3bilgi görsel

Facebook yeni tasarım görseli

SON BLOGLAR