Lütfen web tarayıcınızın Javascript desteğini aktif ediniz!

Kullanıcı Deneyimi Tasarımında Yapılan Hatalar

Web dünyasını yakında tanıyorsanız hatta bu iş mesleğiniz ise aşağıda yazılanlar kesinlikle sizi ilgilendirmektedir.
Kullanıcı Deneyimi Tasarımında Yapılan Hatalar

Hataları sıralayacak olursak;

Tutarlılık Sorunları

Bazen yaratıcılığınızı ön plana çıkarmanız gerekir bazen de kullanıcılarınıza oldukça basit ve kullanışlı bir sayfa sunmanız gerekebilir.

Aynı site için farklı tasarımlar yapmak yerine olayı basit tutup en sade olanı tercih edilmelidir.

Sitede Kesinlikle Arama Fonksiyonu Olmalı

Google’ın neden bu kadar başarılı olduğunu biliyor musunuz? Çünkü insanlara istedikleri hız ve kolaylıkta bilgi sunar.

Bu bağlamda tasarımcılar Google’ın uygulamalarını takip etmelidirler. Bu ciddi bir esin kaynağıdır.

Google’ın enerjisinden yararlanmak adına Google Site içi Özelleştirilmiş arama desteği kullanılabilir. Ayrıca SEO için de avantajlı bir durumdur.

3Bilgi Arama FOnksiyonu

İyi Bir Navigasyon Kurgusuna Sahip Olmalısınız

Kullanıcı mümkün olduğunda uğraştırmadan ve asla şu an neredeyim sorunu sordurmayacak bir iş yapmalısınız. Breadcrump kullanımı iyi bir uygulama olacaktır.

3Bİlgi Navigasyon Tasarımı

 

Güncel Olmayan İçerik

Bir web sitesinin içeriği her şeyidir. İçerik olmasa web sitesinden bahsedemeyiz. Bu kadar önemli olan bir konunun güncel olmaması mümkün değildir.

Ayrıca kaliteli ve özgün içerikleriniz sayesinde web sitenizin hitini artırmanız mümkün. Böylece her sitenin hedefi olan geniş kitlelere hitap etme yeteneğini kazanırsınız.

Kırık Linkler

Sitenizde kesinlikle kırık link bulunmamalıdır. Sildiğiniz içeriklerin ya da başlığı değişen içeriklerinize kullanıcılar bir şekilde ulaşmak istediğinde, kurguladığınız bir yapının araya girip kullanıcıya bilgi vermesi gereklidir.

Böylece site yönetiminin ciddi bir iş olduğunu karşıya göstermekle beraber kullanıcılarınıza değer verdiğinizin bir göstergesi de olabilir.

Kırık linkler SEO açısından da çok tehlikeli bir durumdur.

Bu durum Google’ın gözün kaçmaz.

Alışılmadık İçerik Organizasyonu

Sitenizi organize edin. Ziyaretçilerinizi iyi bir veri organizasyonuyla selamlamalısınız. Örneğin sitenizin sunduğu kritik ürün ve hizmetlerinizin bilgisini anasayfa sunmalısınız.

Böylece siteye giren kişi herhangi bir efor sarf etmeden aradığını bulabilmeli.

İçerik Organizasyonu

Siteniz Okunabilir Olmalıdır

Sitenize gelen ziyaretçilerinizin temelde tek bir amacı vardır: Ürün ya da hizmetleriniz hakkında bilgi edinmek.

Ne kadar kolay bilgi sunarsanız o kadar çok tercih edilirsiniz.

Basit ve Kolay Okunan Renk Şemalarını Tercih Edin

Tasarım esnasında ana renginiz olarak dünyadaki bütün renkleri kullanabilmeniz adına herhangi bir sıkıntı olmamasına rağmen unutulmamalıdır ki okunaklığı zorlaştıran, kullanılabilirliği kötü etkileyen hiçbir tercih doğru değildir.

Sitenizin beyaz zeminde ve beyaza kontrastı yüksek olan siyaha yakın bir yazı rengi belirlemeniz iyi bir tercih olacaktır.

Font Seçiminde Dikkatli Olun

Font seçimi çok önemlidir. Sitenizin karakterini yansıtan unsurlardan biridir.

Bu konuda dikkat edilmesi gereken hususlardan biri şudur: Karmaşık, gözü yoran, okunması zor fontlar asla tercih edilmemelidir.

Sans Serif tipi bir font seçmeniz oldukça yerinde bir davranış olacaktır. Serifli fontlar(Örn:Times New Roman) üzerinde okunmayı kolaylaştırdığı iddia edilen tırnaklar vardır. Oysa Sans Serif(Örn: Verdana) fontlar daha modern bir görüntü sunmaktadır.

Font Seçimi

Paragraflar

Paragraflarınızı kısa tutun. Ekranda beyaz alanın fazla olması kullanıcının odaklanmasını kolaylaştıracaktır.

Müzik

Siteye girildiğinde müzik çalmaya başlamak gibi bir hata yapılmamalıdır. Uygulamanıza özel olmak üzere böyle bir ihtiyaç olursa, kullanıcının kontrol edebildiği ve yine kendisinin müzik yayınını başlatacağı bir yapı kurgulanmalıdır.

Mobil Kullanıcıları Unutmayın

Günümüzde kullanımı oldukça yoğunlaşan mobil cihazlar ile sitelere yapılan ziyaretler artmaktadır. Sitenizin popülaritesini düşürmemek için mobil site alanına yatırım yapmak zorundasınız.

İletişim Sayfası

Etkili ve yeterli bir iletişim sayfası tasarlamalıdır. Kullanıcı iletişim konusunda istediği her bilgiyi rahatlıkla bulabilmelidir.

ETİKETLER

uxgoogleseo

SON BLOGLAR