Lütfen web tarayıcınızın Javascript desteğini aktif ediniz!

Çocuk Gelişimi Kursu ve Çocuk Gelişimi Sertifikası

Çocuk Gelişimi Kurslarına giderek Çocuk Gelişimi sertifikası alabilirsiniz. 3Bilgi Eğitim Kurumları 936 saatlik çocuk gelişi kursuna kayıt yaptırarak çocuk gelişimi sertifikasını sizde alabilirsiniz.
Çocuk Gelişimi Kursu ve Çocuk Gelişimi Sertifikası

Çocuk Gelişimi Kursu'na katılarak 12 yıllık kesintisiz eğitim neticesinde ortaya çıkacak okul öncesi öğretmenliği alanında sizde istihdam edilebilirsiniz. 936 saatlik çocuk gelişimi sertifikanızı alarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Sevgi Evlerinde, Kreşlerde, Anaokullarında çalışabilirsiniz.

Eğitim kurumlarında çocuğun günlük bakımını, beslenmesini, fiziksel güvenliğini sağlayan, çocuğun yaşına uygun basit etkinlik malzemelerini hazırlama işlemlerini; öğretmen, öğretmen yardımcısının gözetimi ve denetiminde yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim alan nitelikli kişidir

Bu sertifikayı aldıktan sonra nerelerde çalışabilirsiniz?
Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı altında çocuk bakım elemanı sertifika programından mezun olan öğrenciler, kazandıkları yeterlikler doğrultusunda eğitim sektöründe; öğretmen, öğretmen yardımcısının gözetimi ve denetiminde Erken Çocukluk Eğitim Kurumlarında, çalışabilirler.

Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya olması ve daha karmaşık bir yapıda bulunmaya başlaması nedeniyle, mesleki yeterliklerin de geniş tabanlı bilgilere, becerilere ve tavırlara dayalı olmasını ve programların buna göre geliştirilmesini zorunlu hâle getirmektedir.

Uluslararası düzeyde meslek elemanlarından beklenen yeterlikler çeşitli araştırmalar ve yerli/yabancı uzman görüşlerine dayanılarak tespit edilmiş, elde edilen sonuçlar program çalışmalarına aktarılmıştır.

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı öğretim programları, gelişmelere bağlı olarak esnek ve sürekli güncellenmeye uygun bir yapıda tasarlanmıştır. Bireyler kazandıkları güncel mesleki yeterlikler doğrultusunda istihdam edilebileceklerdir.

SON HABERLER