Lütfen web tarayıcınızın Javascript desteğini aktif ediniz!

Sesleri gösterebilmek - İşaret Dili Kursu Ankara

İşaret Dili Kursu Ankara 3Bilgi'de profesyonel olarak tecrübeli alanında uzman öğretmenler tarafından Milli Eğitim Bakanlığı onaylı olarak verilmektedir.
Sesleri gösterebilmek - İşaret Dili Kursu Ankara

Ülkemizde işitme engelli olan kişilerin sayısı Birleşmiş Milletler raporuna göre yaklaşık 3 milyon civarındadır. Ancak ülkemizde işitme engelliler toplumda göz önünde bulunmamakta yahut toplumda göz ardı edilmektedir. Yardım isteyebilecekleri, dertlerini anlatabilecekleri, sevinçlerini ifade edebilecekleri ya da onları anlayabilecek kişilerin olmaması sebebi ile duygu ve düşüncelerini sadece kendilerine saklayan işitme engellilerin, sessiz bir dünyası vardır. Bazen küçük bir tebessüm, küçük bir baş hareketi ya da el işareti onlara ses olmaktadır. Kulakları ile olmasa da yürekleri ile işaretleri derinden hissetmektedirler. İşaret dilini kullanarak onlarla konuşanların sayısı ise, maalesef ülkemizde olabildiğince sınırlıdır. İşaret dili kursu Ankara ilinde işitme engellileri anlamak isteyen, onlara sesleri göstermek isteyenler için 3Bilgi Eğitim Kurumu tarafından verilmektedir.

Türkiye’de işaret dilinin tarihi Osmanlı dönemine kadar uzanmaktadır. Ancak ülkemiz işaret dili eğitiminde gelişmiş ülkelerin çok daha gerisindedir. İşitme engelliler için geliştirilen Türk İşaret Dili, işitme engelli okullarında öğrencilere öğretilmektedir. Ancak işitme engelli kişilerin büyük çoğunluğunun konuşan ailelerde doğması sebebiyle okula gidene kadar herhangi bir dil öğrenememektedirler. İşaret dili görmeye dayalı bir dil olması sebebi ile kâğıda aktarılması oldukça zordur. Bu yüzden işaret dilini öğrenirken, kullanılan materyal ve eğitim aracı kısıtlıdır. Her ülkenin kendine özgü işaret dili bulunmaktadır. Eller önemlidir ancak işaret dili ile konuşurken, tüm vücut ve yüz mimikleri de kullanılır. Her dilin olduğu gibi işaret dilinin de kendine has bir grameri vardır. İnsanın bazen kelimelerle bile kendini ifade etmekte yetersiz kaldığını düşünürsek, işaretlerle bunun ne derece mümkün olacağı konusunda endişe edilebilir. Ancak sadece somut kavramları değil, soyut kavramları da işaret dili ile anlatmak mümkündür. İşaret dili kursu Ankara şehrinde konuşamayan kişilerin kendisini ifade edebilmesini sağlamaktadır. Parmak alfabesini kullanmayı, harflerin şekillerini, öğrendiği işaretler yardımı ile cümle kurabilmeyi öğrenebilmeleri sağlanmaktadır. Bununla birlikte kendileri gibi işaret dilini bilen kişiler ile rahatlıkla iletişime geçebilmektedirler.

Her dilde olduğu gibi işaret dilinde de pratik yapmak, işaret dilinin gelişmesi açısından oldukça önemlidir. İşaret dilini öğrenmek, bir yabancı dili öğrenmekten çok daha değerlidir. Ayrıca kavramları işaret ile anlatmak oldukça eğlencelidir. Öğrenmekte zorlanmazsınız. Karşılaştığınız işitme engelliler ile rahatlıkla diyalog kurabilirsiniz. İşaret dili kursu Ankara ilinde bulunan işitme engelliler ve işitme engelliler ile iletişime geçmek isteyenlerin katılabileceği bir dil eğitimidir. İşitme dili kursunda alacağınız işaret dili eğitimi sonrası işaret dili tercümanlığı kursu da alabilirsiniz. Böylelikle hem sesleri gösterip, hem işaretleri seslendirebiliriniz.

SON HABERLER