Lütfen web tarayıcınızın Javascript desteğini aktif ediniz!

Bilgisayar İşletmeni Nedir ?

Bilgisayar İşletmeni nedir? Bilgisayar İşletmeni ne iş yapar ve ne kadar maaş alır? Bu yazımızda bunları açıklayacağız...
Bilgisayar İşletmeni Nedir ?

Bilgisayar işletmeni; kamu kurum ya da kuruluşlarında bilgisayarla alakalı alanlarda çalışan , bilgisayarlarını bakımını yapıp, onarımını sağlayan, ofis programlarını bilen ve çalıştığı kuruma bu noktalarda yardımcı olan kişinin ünvanına verilen isimdir. Daha genel anlamda açıklayacak olursak; bilgisayar işletmeni bilgi işlemde çalışır ve kurumun bilgisayar ile alakalı bölümlerine bakar, diğer çalışanlara da bu konuda yardımcı olur.

Yapmış olduğu iş bilgisayar başında olduğundan verilen evrakları dijital ortama girmekle yükümlüdür.  Memur kadrosu arasında bulunan bilgisayar işletmelerinin en az ön-lisans ya da lisans mezunu olması beklenir. Belediyelerde, kamu kurumlarında, devlet üniversitelerinde çalışabilmektedirler.  Bilgisayar başında oldukça sık vakit geçiren bilgisayar işletmeni kendilerine teslim edilen dosyaları inceler, analiz eder ve gerekli yerlere veri olarak girer.
2012 yılı itibariyle maaşları 1600 TL olarak belirlenmiştir. 30-40 lira gibi ek ücretleri de bulunmaktadır.

Bilgisayar işletmeni olabilmenin sınava girmeye bağlı olduğunu belirtelim. Gireceğiniz sınavda en azından 80 puan ve üzeri almalısınız. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan bilgisayar işletmenliği sınavına katılıp, geçerli bir puan almanız halinde, puanınızın da yeterli olması durumunda bilgisayar işletmeniz olarak ihtiyaç olan kurumlarda çalışmaya başlayabilmektesiniz. Bilgisayarın genel kullanımını bilme, ofis programlarını yeteri düzeyde kullanabilecek kadar bilgi sahibi olma, İnternet Explorer gibi internet tarayıcıları aracılığıyla dilediği bilgiyi bulabilme yetilerine sahip olması işletmenden beklenen nitelikler arasındadır.

SON HABERLER