Lütfen web tarayıcınızın Javascript desteğini aktif ediniz!

Kişisel Gelişim Eğitimleri Başlıyor

3bilgi Eğitim Kurumları insana yapılan yatırımın her şeyden daha önemli olduğunun bilincinde hareket etmeye devam ediyor.
Kişisel Gelişim Eğitimleri Başlıyor

3Bilgi Eğitim Kurumları Kişisel Gelişim Paket Eğitimlerine start veriyor. Daha önce Diksiyon Eğitimleri ile Kişisel Gelişim alanında adından söz ettiren 3Bilgi, yeni sezonda Paket eğitimler ile adından sıkça söz ettireceğe benziyor.

İşte İlk Paket eğitimimiz:

BEDEN DİLİ:
İletişim Bilimi sanılanın aksine sadece sözel ve yazınsal ifade süreçlerinden oluşmaz. İletişim için bazen bir ses bir mimik bir duruş bir sanat eseri bile yeterli olur. Kişilerin ses ve yazı dışında kendilerini ifade ettikleri bir başka iletişim tekniğine ise Beden Dili denir.

Her birey günlük hayatında beden dilini kullanarak aslında çevresi ile sürekli bir iletişim halindedir. Değişen dünyada, sosyal ve kültürel uyum sağlamak için beden dili tekniklerini bilmemiz vücudumuz sayesinde nasıl iletişim kurduğumuzu ve kurmamız gerektiğini anlamamız için gereklidir.Beden dili eğitimi ile karşımızdaki insanların davranışlarını daha rahat anlar onunla ilgili ipuçları elde ederiz.Diğer yandan bedenimizin duruş pozisyonları ile karşımızdaki insana istediğimiz mesajı verebiliriz.Bu da bizi sosyal yaşamda bireylerin bilinç kontrolünü ele geçirmemize ve savunma yapmamıza fırsat verir.

ETKİLİ VE GÜZEL KONUŞMA
İş hayatımızda veya okul hayatımızda sunumlar  hazırlarken , toplantılarda konuşma yaparken ya da  insanlarla birebir iletişim kurduğumuz ortamlarda kendimizi iyi ifade edebilmenin kuralı güzel ve etkili konuşmaktan geçer. Doğru ve düzgün bir Türkçe ile dilin zenginliğini diksiyon ile güzelleştirip, sesinizi doğru kullanarak düzgün ve etkileyici konuşma öğrenilebilir bir yetenektir.

Dersin içeriğinde; Ses organlarının geliştirilmesi,solumayı düzeltme,diksiyon,Duygulara hitap,toplum içine çıkma korkusunu yenme,jest ve mimiklerin kullanımı,konuşmaların planlanması,hazırcevap olabilmek,iyi bir konuşmacının özellikleri,hitap sanatı ve etkili ve güzel  konuşma metni hazırlama başlıklarına değinilecektir.

HIZLI OKUMA
Her yaştan bireyin günümüz gelişen koşullarında,  gerek eğitim gerek iş ve sosyal hayatında etkin ve hızlı okumaya gereksinimi su götürmez bir gerçektir. Hızlı okuma tekniği hem zamandan tasarruf hem de okuduklarımızın kalıcı olması için gereklidir.

SON HABERLER