Lütfen web tarayıcınızın Javascript desteğini aktif ediniz!

Yargıtay Başkanlığı 78 Zabıt Katibi alıyor

Zabıt Katibi adaylarına müjde! İlk Sınav Yargıtay Başkanlığı'ndan...
Yargıtay Başkanlığı 78 Zabıt Katibi alıyor

YARGITAY BAŞKANLIĞI SÖZLEŞMELİ ZABIT KATİBİ ALIM İLANI

Başkanlığımız bünyesinde çalıştırılmak üzere; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun Değişik 4. Maddesinin (B) fıkrası gereğince, 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe giren “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar” uyarınca, zabıt katibi pozisyonunda çalıştırılmak üzere, Başkanlığımızca yapılacak bilgisayar uygulama ve mülakat sınavı sonucuna göre 78 sözleşmeli zabıt katibi alınacaktır.

I- BAŞVURU ŞARTLARI - ADAYLARDA ARANAN NİTELİKLER

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2. Erkek adayların, askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelemiş olmak.

3. İlk defa Devlet memurluğuna atanacaklar için, başvurunun son günü olan 02/12/2015 tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak.

4. 2014-KPSS (B) grubu sınavına girmiş olmak ve Lisans mezunları için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

5. Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet yüksek okulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise veya dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak.

6. Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, başvuru tarihinde Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen en az 120 saat daktilo veya bilgisayar sertifikasına sahip olmak.

7. Yapılacak uygulama sınavında, sınav komisyonunca belirlenecek metinden bilgisayar ile imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun olarak, yanlışsız, vuruş hesabı yapılmadan, üç dakikada en az doksan kelime yazabilmek. (Doğru kelime sayısının belirlenmesinde; verilen metne sadık kalıp kalınmadığı, yanlış yazılan kelime sayısı ile yazı içerisinde kelime ve cümle tekrarları nedeniyle metnin anlam bütünlüğünün bozulup bozulmadığına dikkat edilir. Bu işlem yapılırken yanlış yazılan kelime sayısının toplam yazılan kelime sayısına oranının %40 tan fazla olması halinde yazılan metnin anlam bütünlüğü şartını taşımadığı kabul edilecektir.)

8. Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

9. Başvuracak adaylardan; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesinde yer alan “Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler” hükmü gereğince bu maddeye aykırı durumu tespit edilenlerin müracaatı değerlendirmeye alınmayacaktır.

II- BAŞVURU TARİHİ VE ŞEKLİ:
a) Giriş koşullarını taşıyan adaylar başvurularını 25/11/2015 tarihinden başlayarak 02/12/2015 tarihi saat 17.00’ye kadar online olarak (basvuru.yargitay.gov.tr) internet adresine yapacaklardır.

NOT: BAŞVURULAR SADECE ONLİNE BAŞVURU ŞEKLİNDE YAPILACAKTIR. POSTA YOLUYLA VEYA DİĞER YOLLARLA YAPILAN BAŞVURULAR KESİNLİKLE KABUL EDİLMEYECEKTİR.

b) Başvuru bitim tarihinden itibaren, uygulama sınavının (bilgisayar klavyesi ile yazı yazma) yeri, tarihi ve saati www.yargitay.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır.

c) Mülakat sınavına; KPSS sınavından alınan puanların %50’si ile bilgisayar uygulama sınavında yazılan en fazla kelime sayısı 100 puan kabul edilerek her bir doğru kelime karşılığı oluşan katsayı puanı ile yazılan kelime sayısının çarpımı suretiyle elde edilecek puanın %50’sinin toplamı esas alınarak; en yüksek puandan başlanılarak, ilan edilen pozisyon sayısının 10 katı kadar aday çağrılacak olup, son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu kişilerin tamamı sınava kabul edilecektir.

d) Mülakat sınavı; Anayasa Hukuku, Vatandaşlık Bilgisi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ve Genel Kültür alanlarından yapılacaktır.

e) Değerlendirme : Adayların aldıkları KPSS puanının % 35’i, Uygulama sınav puanının % 35’i ile mülakat sınav puanının % 30’u esas alınarak, yapılacak hesaplama sonucu nihai başarı durumu belirlenecek olup, www.yargitay.gov.tr internet adresinden ilanen duyurulacaktır. Adayların mülakat sınavında başarılı sayılabilmesi için, mülakat heyetinin verdiği puan ortalamasının en az 50 puan olması gerekmektedir.

f) Sonuçların internet adresinde yayınlanma tarihi aynı zamanda tebligat tarihi olarak kabul edilecek olup, göreve başlatılacaklar için ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

III-SİSTEME YÜKLENMESİ GEREKEN BELGELER
Diploma fotokopisi (Girilen KPSS sonucuna uygun)
Son altı ay içinde çekilmiş bir adet vesikalık fotoğraf.
Bilgisayar veya daktilografi dersini başarıyla tamamladığını gösteren sertifika veya yukarıda belirtilen okullardan mezun olduğuna dair belge fotokopisi.

IV-AÇIKLAMALAR
Eksik belge ile başvuranların, başvuruları kabul edilmeyecek olup, nitelikleri uygun olmadığı halde başvuranlar hakkında işlem yapılmayacaktır.
Göreve başlama şartlarını taşımadığı veya gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilen adaylarla sözleşme yapılmayacak olup, bu hususların sözleşmeden sonra tespiti halinde yapılan sözleşmeler iptal edilerek ilgililer
hakkında genel hükümlere göre işlem yapılacaktır. Ayrıca idare tarafından kendisine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.
Göreve başlamaya hak kazananlardan geçerli bir mazereti olmaksızın süresi içerisinde görevine başlamayanların veya sözleşme imzalamadan vazgeçenlerin sözleşmeleri iptal edilerek yerine yedek adaylar arasından nihai başarı listesindeki sıralamaya göre yerleştirme yapılacaktır.

SON HABERLER