Lütfen web tarayıcınızın Javascript desteğini aktif ediniz!

İşaret Dili Kursu Ankara 3Bilgi

İşaret Dili Kursu Ankara'da 3Bilgi Eğitim Kurumları tarafından verilen eğitim programlarından bir tanesidir.
İşaret Dili Kursu Ankara 3Bilgi

İşaret dili, işitme engeli ile dil ve konuşma bozukluğu olan bireylerin kişisel ve toplumsal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla konuşma dilinden farklı olan fakat belli bir sistem içinde el ve vücut hareketleri ile mimiklerin kullanıldığı görsel bir dildir.

Gelişen teknolojiye ve uzun süren uygulamalara göre işitme engeli olan bireylerin eğitiminde bireysel özelliklerin ve bireysel ihtiyaçların belirleyici olması gerekmektedir. 3Bilgi Eğitim Kurumları işaret dili kurslarında yapılan işitme engellilere yönelik eğitim hizmetlerinin tümü, bireylerin işitme kalıntısını en üst düzeyde kullanmaları, dil ve konuşma, sosyal, akademik vb. tüm becerilerini olabilecek en üst düzeye çıkarabilmeyi hedeflemektedir.

Türk İşaret Dili Sisteminin Oluşturulması ve Uygulamasına Yönelik Usul ve Esasların Belirlenmesine İlişkin Yönetmelik 14.04.2006 tarih ve 26139 sayılı Resmî Gazete’de yayınlanmış ve çalışmalar Türk Dil Kurumu Koordinesinde başlatılmıştır. MEB’in Türk İşaret Dili öğretici ve tercümanlık kursları düzenleme yetkisi kapsamında “İşaret Dili Öğretici ve Tercüman Eğitimi Programı ” hazırlanmıştır. Bu program ile katılımcıların Türk İşaret Dilini aktif bir şekilde kullanmasının yanı sıra işaret dili tercümanlığı ile işaret dilini öğretme becerilerine sahip olması hedeflenmektedir.

Program hazırlama çalışmaları kapsamında alanda çalışan uzmanların görüş ve önerilerinden yola çıkılarak işaret diline özgü yeterlikler belirlenmiştir. Kişisel Gelişim ve Eğitim Alanı öğretim programları, gelişmelere bağlı olarak esnek ve sürekli güncellenmeye uygun bir yapıda tasarlanmıştır. Bireyler kazandıkları güncel mesleki yeterlikler doğrultusunda istihdam edilebileceklerdir. Kişisel Gelişim ve Eğitim Alanı altında yer alan mesleklerde ulusal ve uluslararası düzeyde standartlara uygun, her yaşta ve düzeyde bireye mesleki yeterlikler kazandıracak eğitim ve öğretim olanağı sunulmuştur.

Sizde Ankara’da işaret dili kursu ve işaret dili tercümanlığı kursu almak isterseniz 3Bilgi Eğitim Kurumları’na müracat edebilirsiniz. 0312 232 11 12

www.3bilgi.com

SON HABERLER