Lütfen web tarayıcınızın Javascript desteğini aktif ediniz!

Eski bilgisayarınızı nasıl kurtarırsınız?

Eski bilgisayarınızdan sıkıldınız ve değiştirmek mi istiyorsunuz. Bu makalemizi okuduktan sonra karar vermenizi öneririz...
Eski bilgisayarınızı nasıl kurtarırsınız?

1- Eski yazılımınıza değiştirmeye gerçekten ihtiyacınız var mı? Eğer eski yazılımınız tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak kapasitede ise ve size sunduğu hizmet aslında size yetiyorsa, eski yazılımınızı aslında değiştirmeye ihtiyacınız yok demektir.  Yazılımların yeni sürümleri, daha çok bellek, sabit disk alanı ve daha fazla işlem gücü isterler. Tüm bunlar içinde yeni bir sistem ve donanımsal yükseltmeler gerekecektir ve sizde belki asla kullanmayacağınız bu küçük özellikler için gereğinden fazla para harcamak zorunda kalacaksınız. Eğer şimdi kullandığınız yazılım sürümü sizin işinizi görüyorsa bırakın öyle kalsın/p>

2- Şu anda kullandığınız işletim sistemi isteklerinizi karşılıyorsa o halde neden değiştiriyorsunuz? İşletim sisteminizi değiştirmek, sisteme bağlı olan tüm bileşenler için bütün sürücüleri güncellemek demektir. Eski bilgisayarınızı kurtarmak için size başka bir sebep daha/p>

3- Diskinizi koruyun. Sabit diskinize sürekli dosya kaydediyorsanız bu bir süre sonra dosyaların küçük parçalar halinde kaydedilmesine neden olur. Bunu düzeltmek için yapmanız gereken, dosyalar arasındaki boşluğu doldurmaktır. Başka bir değişle diskinizi birleştirmeniz gerekir. Bu disk birleştirme işlemi size aradaki boşluklardan elde edilen alanları kullanımınıza sunmak demektir. Windows scandisc ve disk birleştiricisini kullanarak disk alanınızı verimli seviyede tutmanız elinizdedir.

4- Verilerinizi düzenli olarak yedekleyin. Verilerinizi bir CD yardımı ile yedekleyebilir veya bir flash diske kaydedip yanınızda dahi taşıyabilirsiniz. Unutmayın verilerinizi iki farklı yere kaydetmek zamanı geldiğinde bilgisayarınızı kurtarmanızı sağlayacaktır.

5- Gereksiz dosyaları kaldırın. Eski e-postalar, kullanılmayan programlar ve artık oynanmayan oyunlar bilgisayarınızı yormaktan başka bir işe yaramaz. İhtiyacınız olmayan her türlü dosyayı kaldırın ve disk alanlarınızı kurtarın. Görüyorsunuz bilgisayarınız şimdiden yeni gibi olmaya başladı. Eski bilgisayarınızı değiştirmeyi hala düşünüyorsanız, yazıyı okumaya devam edin.
Bellek gücünü yükseltin. Bilgisayarınızın belli bir ram alanı yani bellek gücü vardır/p>

6-Elinizden geldiğinde bellek gücünü arttırın. Bilgisayarınıza uygun daha güçlü bellekler satın alın ve eski bilgisayarınızı kurtarmak için bir sebebiniz daha olsun. Bellek almak yeni bir bilgisayar almaktan çok daha hesaplıdır.

7- C sürücünüz ile anlaşmayı bilin. C sürücünüzde 500 MB boş alan bırakın. Eğer bu boş alanı bırakmazsanız bilgisayarınız yavaşlayacaktır. Kullanmadığınız program ve dosyaları Denetim Masası / Program Ekle Kaldır kısmından kaldırabilirsiniz. Sakın programın kısa yoluna tıklayıp kaldırmayı denemeyin, bu programın tam kaldırılmasını sağlamaz.
Eski aygıtlarınızdan vazgeçmeyin. Sürekli yeni aygıtlar piyasada boy gösteriyor. Bunlara gerçekten ihtiyacınız yok. Eski fare ve klavyenize güzel bir bakım ve temizlik ile ömürlerini yıllarca uzatabilirsiniz.

8- Bilgisayarınızı temiz tutun. Bilgisayarınızın üst yüzeyindeki tozların uzun süre kalmasına izin vermeyin. İç kısmındaki tozlardan bilgisayarınızı kurtarmak için, basınçlı hava kullanın. Eğer bilgisayarınız çalışırken içinden çok ses geliyorsa, bilgisayarınızın içi aşırı tozlanmış hatta kir tutmuş dahi olabilir.

9- Bilgisayarınız normal kapansın. Acele ile bilgisayarınızı Windows harici kapatmayın. Bu işlem bilgisayarınızda hata oluşmasına hatta bilgisayarınıza format attırmanıza kadar sizi sürükleyecek sorunlara yol açabilir. Ayrıca bilgisayarınızı voltaj dalgalanmaları veya elektrik kesintilerine karşı korumak istiyorsanız, kesintisiz güç kaynakları ve voltaj düzenleyiciler kullanın.

10- Gördüğünüz gibi, yukarıdaki yardımlar sayesinde eski bilgisayarınız ilk aldığınız günkü performansına hemen geri dönecektir. Sorun aslında bilgisayarınızda değil, onu düzgün kullanmamaktan geçer. Eğer bilgisayarınıza gereken bakımları yapıp onu sürekli yükseltirseniz, eski bilgisayarınızı kurtarmanıza gerek kalmaz. Çünkü bilgisayarınızda hiçbir sorun kalmaz/p>

SON BLOGLAR