Lütfen web tarayıcınızın Javascript desteğini aktif ediniz!

Sabahları erken uyanmak için ne yapmak lazım?

Sabahları erken uyanamayanlar için 17 maddelik bir yazı derledim. Sosyalmedya.co'dan Özlen Öncel tarafından kaleme alınan önerileri 3Bilgi Blog okuyucuları ile buluşturmakta bana düştü. Hadi hep beraber okumaya...
Sabahları erken uyanmak için ne yapmak lazım?

Siz de sabahları uyanmakta, işe ayık halde gitmekte zorlananlardan mısınız? Belki aşağıda belirttiğimiz basit yollarla, sabahınızı daha neşeli hale getirebilirsiniz.

1- Öğle yemeği arasından sonra yürüyüş yapın. Dışarda mümkün olduğunca daha çok vakit geçirmek, gece daha iyi uyumanızı sağlar. Bu sayede daha uyanmış olursunuz.
2- Sabah ve akşam egzersiz yapın. Yapılan araştırmalar, düzenli egzersizin uyku düzeniniz konusunda çok etkili olduğunu söylüyor.
3- Akşam 8.00’den sonra bir şey izlemeyin. Eve 8’de vardığına şükredenler için zor gibi gözükse de şunu bilmekte fayda var: Ekrandan gelen mavi ışığa maruz kalmanız, uyku hormonu olan melantoninin salgılanmasını engelliyor.
4- Uyuduğunuz ortamda koku kullanın. Dinlendirici esanslara sahip kokular kullanmanız, uykuya daha rahat dalmanızı ve dinlenmiş bir şekilde kalkmanızı sağlar.

3Bilgi Blog Yazı

5- Leziz bir kahvaltı yapacağınıza dair kendinize söz verin. Ve gece yatmadan önce yemek yemekten de kaçının. Bu sayede sabah kurt gibi aç kalkacaksınız ve bu kendinizi şırmartma konusunda motivasyon sağlayacak.
6- Uykunuz gelirse, direk uyuyun. Saat çok erken olsa bile ertelemeyin. Uyuyacağınız ekstra saatler size kendinizi iyi hissettirir.
7- Pencereniz açık uyumaya çalışın. Gece uyurken, çok miktarda karbondioksit üretiriz. İyi bir havalandırma ile uyanmada fark yaratabilirsiniz.
8- Alarmınızı yatağınızdan uzağa koyun. Biraz klasik ama onu susturmak için ille de kalkmanız gerekecek ve sizi otomatik olarak uyandıracak.
9- En sevdiğiniz şarkıyla uyanın. O korkunç, cırtlak alarm sesleriyle uyanmak zorunda değilsiniz. En sevdiğiniz şarkıyı dinleyerek, güne daha keyifli başlayabilirsiniz.
10- Sizi bekleyen harika bir maceranın hayalini kurun. Güzel hislerle uykuya dalın. Ya da bunun nasıl olacağını düşünün. Mesela işe gitmemişsiniz, herkes sizi çok özlemiş. Masanızdaki bilgisayar ağlıyor, yazıcı ise üzüntüde tüm kâğıtları yemiş.
11- Uyandıktan sonra yataktaki pozisyonunuzu değiştirin. Derin bir iki nefes alın. Yüzünüze ve kulaklarınıza masaj yapın. Bu başınızdaki kan akışını hızlandırır.
12- Kendinize büyük hedefler koyun. Eğer kalkmak için güzel bir sebebiniz varsa, mutlulukla kalkarsınız.

Uyku Yazı 2

13- Eğer karanlık bir saatte uyanmanız gerekiyorsa, hemen ışığı açın. Bu uyku hormonu olan melantoninin üretimini yavaşlatır.
14- Kahvaltıdan önce bir bardak su için. Bu çok basit ama güçlü bir taktik. Bu şekilde sindirim sisteminizi çalıştırırsınız ve vücudunuzu yemek için hazırlarsınız.
15- Pencereyi açın ve derin bir nefes alın. Hava soğuk olsa bile yapın bunu. Bu şekilde uyku halinden çıkar, vücudunuzdaki kan dolaşımını desteklersiniz.
16- Uykunun çekiciliğine karşı koyma konusunda kendinizi eğitin. Her gün aynı saatte uyanmaya çalışın.

Ve en güçlüsü ise sabah saatinde çok önemli bir toplantıya gitmenizin gerekmesi. Bakın nasıl da kalkıyorsunuz!

 

SON BLOGLAR