Lütfen web tarayıcınızın Javascript desteğini aktif ediniz!

Hafıza Teknikleri İle Anahtarın Yerini Bulabilmek

Hatırlama performansınızı hafıza geliştirme teknikleri ile arttırabilirsiniz bununla birlikte Hafıza tekniklerinin günlük yaşamda nasıl uygulandığını öğrenerek belleğimizi en iyi şekilde kullanabiliriz.
Hafıza Teknikleri İle Anahtarın Yerini Bulabilmek

Yaşamda bazı şeyleri unutmamız doğal bir süreç,  ara sıra yaşadığınız basit unutkanlıklar için  kendinize “hafızam zayıf”, “zayıf bir hafızam var”, “çok unutuyorum” diye negatif telkinlerde bulunuyor musunuz ? Hafıza geliştirme tekniklerinden maksimum faydayı almak için kendinize yapacağınız telkinlerinde olumlu olması gerekir, çünkü telkinler zihinsel performansınızı etkiler. Klasik bir deyimi hepimiz duymuşuzdur bir kişiye kırk gün deli dersen deli olur, deyiminden ifade edilen aslında telkinnin zihni nasıl şartladığını en basit düzeyde açıklamaktadır.  “Odaklanma kabiliyetim muhteşem ve dikkatimi odakladığımda hatırlıyorum " diye bir telkin kurarak zihinsel yeteneklerinizi daha iyi kullanabilirsiniz bununla birlikte önemli olan bir nokta da bu telkinlerin bilinçaltı düzeyde yapılabilmesidir. Bugüne kadar zihninizde oluşturduğunuz sizi yöneten bütün negatif telkinleri bilinçaltınızdan silebilirsiniz ve sizi daha güçlü kılacak programlar oluşturabilirsiniz, kuantum koçluk çalışmalarımızda danışanlarımıza hazırladığımız subliminal telkin cd çalışmaları ile bu süreçte zihinsel ve davranışsal faaliyetlerinde olumlu ve başarılı sonuçlar alıyoruz.    

Kendinize yapacağınız olumlu telkinler ile  zihinsel programlarınızı güçlendirdikçe, bilinçaltı düzeyde bu çalışmayı yapmak size telkin kurma yeteneğini de kazandıracaktır.

Anahtarın yerini neden unuturuz ? Yada Kapıyı kilitlemişmiydim? Nasıl Hatırlarız ?

Örneğin, anahtarın yerini bulamıyorsanız sizin kötü bir hafızanız değil yönlendirilmemiş bir dikkatiniz var demektir. Bilinçli yaptığımız her şeyi bir süre sonra bilinçdışı yapmaya başlarız, mesela dil öğrenirken aynı şey geçerlidir önce düşünürüz sonra otomatik bir seviyeye gelir, ülkemizde bu seviyeye bir çok insan gelemediği için yabancı dil öğrenme kurslarını bırakır halbuki hafıza geliştirmek teknikleri ve diğer destek sistemler ile dil öğrenmek de çok kolay olabilmektedir.

Bilinçli yaptığımız her şey bilinçdışı seviyeye gelirse onu unuturuz. Kapıyı kilitlemek, rutin bir faaliyettir ve artık otomatikleşmiştir, dolayısıyla kapıyı kitlerken bedeninizle ile kilitliyorsunuz, peki ya zihniniz nerede ? Kilitlediğinizin o anda farkında olmuyorsunuz. Hafıza tekniklerinde anlattığım stratejilerden bazıları çok önemlidir.

Şimdi aşağıda vereceğim uygulamaları sadece 1 hafta ısrarlı uygulayın, bu gibi durumların nasıl üstesinden kolaylıkla gelebildiğinizi fark edeceksiniz.

1-Dişinizi fırçalarken sadece dişinizi fırçalamayı düşünün. Hangi elinizde tuttuğunuza, dişlerinize fırçanın ve macunun değişini hissedin.

2-Yolda yürürken yürüdüğünüz yani ayaklarınızı zemine bastığınızın farkında olun.

3-Kapıyı kilitlerken sadece kapıyı kilitlediğinizi düşünün. Anahtarınızı herhangi bir yere koyarken sadece anahtarınızın koyduğunuz yerin farkında olarak bir kez, keskin bir dikkatle bakın.

Rutin faaliyetleri bilinçli düşünce seviyesine çıkardıkça bu gibi durumlar sizin için artık sorun olmaktan çıkacak.

SON BLOGLAR