Lütfen web tarayıcınızın Javascript desteğini aktif ediniz!

Google Pagerank kaldırıldı şimdi ne olacak?

Google Pagerank güncellemesini ve pagerank analizini kaldırıdı. Geçtiğimiz yıl pagerank kaldırılacağının sinyali verilmişti, Google bu 2016 yılında radikal bir karar alarak pagerank analizini kaldırdı.
Google Pagerank kaldırıldı şimdi ne olacak?

Pagerank: Google tarafından web sitelerine verilen değeri 0 ile 10 puan arası değerlendirmeye yarayan bir sistem olarak yıllardır kullanılıyordu. Pagerank değeri yüksek olan wen sitesi kaliteli, puanı düşük olanlar ise kalitesiz olarak adlandırılıyordu.

Pagerank, webmasterlar tarafından çok önemli bir analiz yöntemi olarak görülüyordu. Bu sebeple seocular çeşitli hilelere yöneldi. Pagerank güncelleme zamanı bazı seocular hacklink yöntemiyle illegal olarak pagerank arttırmaya çalışıyordu. Ayrıca pagerank güncelleme dönemlerinde link satışları artıyordu. İllegal yönetmlerin sisteme zarar verdiğini gören Google, pagerank sistemini kaldırdı. Pagerank sistemi, tamamıyla kaldırılmadı fakat site sahipleri pagerank değerini göremeyecek. Örneğin Google Chorome Pagerank Eklentisi tüm sitelerin değerini 0 olarak göstermeye başladı. Sitelerin pagerank değerleri Google tarafından gizli tutularak hileli yöntemlerin önüne geçilmeye çalışılacak.  Böylece pagerank değerini arttırmaya çalışan webmasterların oranı azalacak. Hacklink gibi illegal yöntemler daha az kullanılacak.

John Mueller’in yaptığı açıklamaya göre bu yıl itibari ile Pagerank güncellenmeyecek ve tüm sitelerin Pagerank değeri 0 olarak görünecek.

Pagerank analiz sisteminin kaldırılmasının ardından hangi sitelerin kaliteli, popüler olduğu görülemeyecek. Bu durum site satışlarını olumsuz etkileyecek gibi duruyor. Sitelerin kalitesi artık Google Trustrank ve Alexa değerlerine bakılarak değerlendirilebilecek.

Pagerank’ın Kaldırılmasının Faydaları:
Siteler eşit şartlarda görünecek. Yeni sitelerin önü açılacak.
Google Trustrank ve Alexa önem kazanacak.
Haclink gibi illegal işlemler azalacak.
Domain Authority daha çok önemsenecek.

Pagerank’ın Kaldırılmasının Zararları:
Kaliteli ve popüler sitelerin satış fiyatları düşecek.
Reklam, Link Alım/Satım azalacak.
Ekonomik olarak kazançlar düşecek.

SON BLOGLAR