Lütfen web tarayıcınızın Javascript desteğini aktif ediniz!

Windows 8 Kullanımı için 10 ipucu

PC kullanıcıların çoğunluğunun işletim sistemi Windows 8 oldu. Bizde sizin için Windows 8'i daha rahat kullanabilmeniz için 10 ipucu derledik...
Windows 8 Kullanımı için 10 ipucu

1- Mouse u sol alta getirdikten sonra sağ tık ile menüyü açıp denedim masası vb. özelliklere girebilirsiniz. 

2- Bir uygulanın ayarlarına girecekseniz; mesela mail uygulamasında ayarlara gireceksiniz. Mouse u sağ üst yada alt köşeye getirip çıkan menüden ayarlar a tıklayabilirsiniz. Buradan uygulamaların ayarlarını kontrol edebilirsiniz. 
 
3- Windows başlattayken diğer yazı yazmaya başlarsanız otomatik aramaya başlar. Mesela başlat menüsünde direk denetim masası yazın otomatik arayacaktır/div>
 
4- Mesela uygulama içinde bir mail yada mağazada bir uygulama arayacaksınız. Mouse u sağüst yada alt köşeye getirin çıkan menüde araa tıklayıp arayın. Resimde ben google uygulamasını aradım. çıkan arama sonuçlarını nerde arayacağınızı da seçebilirsiniz. Mesela resme dikkat edin market seçili ancak mouse ile postayı seçsem otomatik posta uygulaması açılıp aramayı mailleriniz içinde yapacaktır. 

5- Başlattan bir uygulama başlattınız ve uygulamayı kapatmak istiyorsunuz yada uygulamayı ana ekranda sağ tarafta küçük pencere çalıştırmaya devam etmek istiyorsunuz. Mouse u ekranın en üstüne getirin. El işareti çıkacaktır. Sol tuş ile basılı tutun. Basılı tutarak direk aşağı çekerseniz uygulama kapanır. Basılı tutarak sağa yada sola çekerseniz uygulama orda sabitlenir.  Kenara sabitlediğiniz uygulama ile masa üstü arasında siyah bir çizgi vardır. Çizgiyi sağa sola taşıyıp istediğiniz uygulamayı tam ekran yapıp küçültebilirsiniz. Yada yine sağ tarafa yaslı olan mesela bendeki müzik uygulamasını mouse ile en üstüne gelip el işareti çıktıktan sonra aşağı kaydırarak kapatabilirsiniz. 
 
6-Başlat menüsündeyken sağ alt köşede - işareti vardır. Ona basarsanız ekran küçülür. Gruplarınız çıkar. Buradan istediğiniz guruba sağ tıklayıp grup adı verebilirsiniz. Mesela sosyal ağ- oyunlar vb. gibi. 
 
7- Başlat menüsünde boş bir yere tıklarsanız sağ altta bir icon çıkar ona basarak tüm uygulamaları da görebilirsiniz. 

8- Başlat ana menüsünde bir uygulamaya sağ tıklarsanız küçültüp büyütebilirsiniz ve başlat ana ekranından kaldırabilirsiniz. (sadece görüntüde kalkar bilgisayardan tamamen kalkmaz.Mouse u sol üst köşeye getirerek uygulamarı açık uygulamaları görebilirsiniz. açık uygulamanın üstüne sağ tık yaparsanız uygulamayı buradan da kapatabilirsiniz.

9- Başlat ana sayfasında mouse u sağ alt yada sola getirdiğinizde çıkan menüden ayarlar a tıklarsanız pil vs. göstergelerinin en altında "bilgisayar ayarlarını değiştir" e tıklarsanız kişiselleştirme menüsü çıkacaktır. 
 
10- Masaüstüne bilgisayarım, belgelerim vb. nasıl eklerim? 
Masaüstü sağ tık, kişiselleştir, "masa üstü simgeleri değiştirin" e tıklayın. Aynı yerden iconları da değiştirebilirsiniz 

SON BLOGLAR