Lütfen web tarayıcınızın Javascript desteğini aktif ediniz!

EXIF Bilgileri ve SEO

Matt Cutts, resim dosyalarının exif verileri Google sıralamalarında yüksek önem taşıdığını belirtti.
EXIF Bilgileri ve SEO

Matt Cutts kimdir?

Öncelikle Matt Cutts kimdir sorusuna cevap vererek yazımıza başlayalım. Google’da web spam ekibinin başında bulunan Matt Cutts, arama motoru kariyerine doktora yaptığı zamanlarda başlamıştır. Google’daki kariyerine Google’ın aile filtresi yazılımı olan SafeSearch’te yazılım mühendisi olarak başlamıştır. Daha sonra Google arama motoru web spam filtresi ekibine transfer olan Cutts’ın imzası, Google’ın arama motoru ve web spam filtreleri ile ilgili patentinde de bulunmaktadır.

EXIF Nedir?

EXIF bilgisi bilgisayar ortamındaki bir dosya hakkında bize detaylı bilgiler sunan veri setidir. Konumuz olan resim dosyaları üzerinden açıklama yapmaya devam edecek olursak; resmin hangi kamera ile çekildiği, tarih saat bilgisi, copyright bilgisi, piksel cinsinden en boy bilgisi gibi bir düzine detaylı bilgiye erişebileceğimiz bir yapıdır.

Peki bu bilgilerin SEO kavramına etkisi nasıl olur?

Resimler Google index’ine detaylı bir şekilde kaydedilir. Genel aramalarda kullanılabilir olup özellikle resim aramalarında oldukça işe yarar. Ayrıca resim aramalarında seçtiğiniz bir resmi tıkladığınızda ekranın sağ tarafından açılan bölmede EXIF bilgileri gösterilir.

Matt Cutts tarafından zaman zaman yayınlanan videolarda EXIF verilerinin kullanımı tavsiye edilmiştir. Bundan dolayı önemli bir SEO konusudur.

Son olarak başka sitelerden alıntı yapılan grafiklerin exif bilgileri değiştirilmeden kullanıldığında bu davranışın Google’ın gözünden kaçmadığının farkında olmalısınız.

Tşekkürler…

ETİKETLER

seogooglematt cutts

SON BLOGLAR