Lütfen web tarayıcınızın Javascript desteğini aktif ediniz!

Diyanet'in istediği Çocuk Gelişimi Sertifikası

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Okul Öncesi Din Eğitimi projesinde görev alacak kişilerden 296 saatlik "4-6 Yaş Çocuk Eğitimi ve Etkinlikleri" sertifikası istenmektedir.
Diyanet'in istediği Çocuk Gelişimi Sertifikası

Bilindiği üzere Diyanet İşleri Başkanlığı, 'Kuran Kursları Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi' hazırladı. Bu proje kapsamında, anneleri Kuran kursuna giden 4- 6 yaş grubundaki çocuklar için eğitim sınıfları açılması kararlaştırıldı ve pilot olarak seçilen Ankara, İstanbul ve İzmir'de 10'ar, Adana, Kayseri, Diyarbakır, Gaziantep, Samsun, Erzincan ve Rize'de 5'er sınıfı geçmeyecek şekilde hazırlık yapıldı/p>

Kuran kurslarında kursiyer olarak eğitim gören kadınların 4-6 yaş grubundaki çocukları için açılacak kreşlerde görevlendirilmek üzere de Kuran kursu öğreticileri arasından 'okul öncesi eğitimi sertifika programına' katılmış kişiler seçilecek/p>

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın verdiği bilgiye göre 28.11.2014 tarihinde Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan "4-6 Yaş Çocuk Eğitimi ve Etkinlikleri" isimli 296 saatlik sertifika sahibi olmayanlar bu kreşlerde görev alamayacaklar. 

Konuyla ilgili çalışma yapan kurumumuz (3Bilgi Eğitim Kurumları) Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından istenilen 296 saatlik sertifikayı Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı olarak verebilmektedir. 

Eğitim Modülleri
1- Birey Gelişimi
2- Psiko-Motor Gelişim
3- Bilişsel Gelişim
4- Dil Gelişimi
5- Sosyal Gelişim
6- Duygusal Gelişim
7- Ahlak Gelişimi
8- Süt, Oyun, Okul ve Ergenlik Döneminde Beslenme
9- Oyun Etkinlikleri -1
10- Uyumsuz Çocuklar
11- Drama Çalışmaları
12- Drama Uygulamaları
13- Türkçe Dil Etkinlikleri
14- Eğitici Oyuncaklar
15- Çocukla İletişim -1
16- Çocukla İletişim -2

Yukarda belirtilen 16 modül eğitimini alan kursiyerler eğitimin ardından Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınavına katılarak başarılı oldukları takdirde 296 saatlik "4-6 Yaş Çocuk Eğitimi ve Etkinlikleri" sertifikasını alacaklar. 

Sizde bu sertifkayı almak istiyorsanız 0312 232 11 12 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz/strong>

SON HABERLER