Lütfen web tarayıcınızın Javascript desteğini aktif ediniz!

Programcılık Sertifikası

Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Programcılık Sertifikası almak için 3Bilgi Eğitim Kurumları'nı tercih edebilirsiniz...
Programcılık Sertifikası

Programcılık Sertifikası, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı 3Bilgi Eğitim Kurumları tarafından verilebilmektedir. Programcılık Sertifikası için aday 2 aşamalı sınava sınava girerek sertifikasını alabilir. Programcılık Sertifikası kamuda çözümleyici sertifikası olarakta geçmektedir. Kamuda çalışıp görev değişikliği ya da görevde yükselme için bu sertifika istenmektedir. 

Kamu kuruluşları belli dönemlerde sınav açarak kendi personllerini başka kadrolara alabilmektedir. Bu durumda kişilerden Bilgisayar Programcılık Sertifikası istenmektedir. 

Sertifika sınavları MEB tarafından her 2 ayda bir yapılmaktadır. Sizde bu sınav dönemlerinde eğitim alarak sınava girip sertifikanızı alabilirsiniz.

Programcılık Sınavı 2 aşamadan oluşmaktadır. İlk aşama test sınavıdır. Test sınavında 150 soru sorulmaktadır. Bu sınavdan 100 puan üzerinden 45 puan ve üstü alan adaylar sınavdan başarılı kabul edilerek uygulama sınavına çağrılırlar. Uygulama sınavından da 45 ve üstü puan alan adayın sertifikası 1 hafta içerisinde hazırlanır.

 

 

SON HABERLER