Lütfen web tarayıcınızın Javascript desteğini aktif ediniz!

Bilgisayar Ağı Nedir?

Bu makalemizde Bilgisayar ağı nedir sorusuna yanıt arayacağız. İşte Bilgisayar Ağı Nedir sorusunun cevabı...
Bilgisayar Ağı Nedir?

İki ya da daha fazla bilgisayarın birbirleri ile kablolu ya da kablosuz olarak iletişim kurup, yazılım, donanım bileşenleri ile bağlanarak, ortaya çıkardıkları sistem olarak açıklanabilir. Günümüzde internet kafelerde, birden fazla bilgisayarın kullanıldığı mekanlarda sıkça kullanılan bilgisayar ağları büyük oranda faydalı bir imkandır. Bilgisayarların birbirleri ile dosya, belge paylaşımı yapabilmesinden tutun da internet bağlanmasına kadar çeşitli imkanları da beraberinde getirir.

Bilgisayar ağı oldukça uzun bir süredir bilgisayarların birbirleri ile iletişim kurabilmesi adına kullanılan ağlarda olduğunu söyleyebiliriz. Dosya, belge paylaşımı, yazıcı paylaşımı gibi pek çok hizmet sunan ağlar bilgisayarların birbirleri ile senkronize bir şekilde çalışmasını sağlayarak, kullanıcının işlerini daha da kolaylaştırır. Birçok yazılım ve donanımı paylaştırabileceğiniz bilgisayar ağlarının iki ayrı türü bulunmaktadır. Birbirlerine yakın mesafelerde olan bilgisayarların bağlantısına “Lan” uzak mesafelerde olan bilgisayarların bağlantısına da “Wan” ismi verilir.

Bilgisayarların birbirleri ile çeşitli paylaşımlar yapıp, senkron bir şekilde çalışmasını sağlayan bilgisayar ağı dünya genelinde kullanılan bir iletişim yöntemidir. Günümüzde kullanılan bilgisayar ağlarının olmadığı varsayıldığında dünyadaki tüm iletişim durabilir ve kullanıcılara pek çok açıdan sorunlar çıkarabilir. Gerek iletişim bakımından gerekse kullanılabilirlik bakımından oldukça yüksek bir performans sunan bilgisayar ağları gerçek anlamda memnun edici nitelikle taşımaktadır. İnternet kafeler’de bir takım oyunları çoklu olarak oynayabiliyorsanız; bunu bilgisayar ağı sistemine borçlu olduğumuzu bilmenizi isteriz.

SON HABERLER