Lütfen web tarayıcınızın Javascript desteğini aktif ediniz!

Zabıt Katibi adaylarına müjdeli haber çok yakında!

Bu yılın başlarından itibaren İstifa Mahkemeleri yani Bölge Adliye ve İdari Mahkemelerin göreve başlaması bekleniyordu. Nihayet konuyla ilgili kanun Resmi Gazete'de yayımlandı. Şimdi sırada Zabıt Katibi alımı var!
Zabıt Katibi adaylarına müjdeli haber çok yakında!

Uzun zamandır zabıt katibi adayları istinaf yani bölge adliye mahkemelerinin kuruluşu haberini bekliyordu. Gerek eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ gerekse Adalet Bakanı Kenan İpek 2016 yılında bölge adliye mahkemelerinin faaliyete başlayacağını belirtiyordu. Nihayet 7 Kasım 2015 Tarihli ve 29525 Sayı ile yayınlanan resmi gazetede bölge adliye ve bölge idare mahkemelerinin kuruluşu ve görev başlaması kesinleşti.

Sırada Zabıt Katibi alımı var!
Zabıt Katipliği sınavı ne zaman açıklanacak sorusu bu yılın en önemli sorularından biriydi. Nihayet resmi adım atılarak İstinaf Mahkemelerinin göre başlama tarihi açıklandı. Bu mahkemelerin Zabıt Katibi ihtiyacı konusunda 2 fikir öne çıkıyor.

1- İstinaf Mahkemelerine Tecrübeli Katipler alınacak
2- İstinaf Mahkemelerine hem ilk kez atanacaklar hem de tecrübeli katipler alınacak

Bu iki durumda da yüksek oranda Zabıt Katibi alımı söz konusu. Çünkü tercrübeli Katiplerin İstinaf Mahkemelerine çekilmesiyle yine Katip açığı ortaya çıkacak. 

3Bilgi On Parmak Kursu Zabıt Katipliği Sınavına Hazır
Kurumumuz öğrenci danışmanlığı, F Klavye Kampı ve Deneme Sınavları ile bu sınava tam olarak hazırlandı. Sizde F Klavye eğitimi alarak (Memur) Zabıt Katibi olmak isterseniz 0312 232 11 12 numaralı telefonumuzu arayabilirsiniz. Kazandırdığımız 100'lerce öğrencimizden biri de siz olabilirsiniz. Önerimiz sınav açıklanmadan biran önce kursa başlamanız yönündedir.



Bölge Adliye ve Bölge İdare Mahkemelerinin Tüm Yurtta Göreve Başlayacakları Tarih

5235 sayılı Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri ile Bölge Adliye Mahkemelerinin kuruluş görev ve yetkileri hakkındaki kanunun 25 ve 2 inci maddeleri uyarınca kurulan ve yargı çevreleri belirlenen bölge adliye mahkemeleri ile 2576 sayılı bölge idare mahkemeleri, idare mahkemeleri ve vergi mahkemelerinin kuruluşu ve görevleri hakkında kanunun 2 ve geçici 20 nci maddeleri uyarınca kurulan ve yargı çevreleri belirlenen bölge idare mahkemeleri 20/07/2016 tarihinde tüm yurtta göreve başlayacaktır.

ALTI YENİ BÖLGE ADLİYE MAHKEMELERİNİN KURULMASI
Coğrafi durum ve iş yoğunluklarına göre kurulan İstanbul, Bursa, İzmir , Ankara, Konya, Samsun, Adana, Erzurum ve Diyarbakır  Bölge Adliye Mahkemelerine ilaveten Antalya, Gaziantep, Kayseri, Sakarya, Trabzon ve Van Bölge Adliye Mahkemeleri kurulmuştur.

BÖLGE ADLİYE MAHKEMELERİNİN YARGI ÇEVRELERİ:
İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Yargı Çevresi: İstanbul, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Kocaeli ve Sakarya
Bursa Bölge İdare Mahkemesi Yargı Çevresi: Bursa, Çanakkale, Balıkesir, Bilecik, Kütahya, Yalova ve Eskişehir
İzmir Bölge İdare Mahkemesi Yargı Çevresi: İzmir, Manisa, Uşak, Denizli, Aydın ve Muğla
Ankara Bölge İdare Mahkemesi Yargı Çevresi: Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Çorum, Kırşehir, Yozgat, Nevşehir, Sivas, Kayseri, Kastamonu, Karabük, Bartın, Zonguldak, Düzce ve Bolu
Konya Bölge İdare Mahkemesinin Yargı Çevresi: Konya, Adana, Karaman, Niğde, Mersin, Aksaray, Antalya, Burdur, Isparta ve Afyonkarahisar
Samsun Bölge İdare Mahkemesinin Yargı Çevresi: Samsun, Sinop, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize.
Erzurum Bölge İdare Mahkemesi Yargı Çevresi: Erzurum, Artvin, Ardahan, Gümüşhane, Bayburt, Kars, Iğdır, Ağrı, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari
Gaziantep Bölge İdare Mahkemesinin Yargı Çevresi: Gaziantep, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Kilis, Malatya, Elazığ, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak

Kaynak: Katipler.net / 3Bilgi.com

SON HABERLER